Bestyrelser og medlemmer på kursus

Bestyrelser og medlemmer på kursus

30-09-2009

Vi har fået 2 erfarne undervisere fra Natteravnenes Landssekretariat til at komme og undervise og det er et kursus der er fælles for foreningerne i Nexø, Aakirkeby og Rønne.

Egentlig henvender kurset sig til vores bestyrelsesmedlemmer, men hvorfor ikke brede det ud til alle medlemmer, tænkte vi. Og som tænkt - så gjort!
Faktisk kan vi i Rønne se frem til en stor udskiftning i vores bestyrelse til næste generalforsamling i marts 2010, hvor både formand og næstformand allerede nu har sagt, at de ikke stiller op igen - der skal nye kræfter til.
Også andre har ytret ønske om at blive afløst og derfor er dette en god mulighed for nye kandidater, til at få et indblik i bestyrelsens arbejde, før de stiller op og bliver valgt ind.

Deltagerne vil blive undervist i følgende:

Gennemgang af og instruktion i indhold og færdigheder i bestyrelsesarbejde.

  • Generelle bestyrelsesfærdigheder
  • Lokalt ejerskab af Natteravnekonceptet og indsigt i det landsdækkende arbejde
  • Kendskab til og viden om konceptet og værdierne i det
  • Sikre kontinuiteten i lokalforeningens arbejde og dialogen mellem Landssekretariatet og foreningerne regionalt og på landsplan
  • Etablering af lokale og regionale netværk
  • Arbejdsformen er instruktioner, gruppearbejde, samarbejdsøvelser, rollespil, paneldebat med givne roller og casestories.
    Alle nuværende og evt. kommende bestyrelsesmedlemmer er velkommen, men vi ser helst, at der deltager flere bestyrelsesmedlemmer fra samme bestyrelse.