Foredragsaften med Anna Lynge og Peter Mygind

Foredragsaften med Anna Lynge og Peter Mygind

26-09-2011

Natteravnene Tilst siger tak for støtten

Børns Vilkår, Red Barnet og Børns Voksenvenner støttede op om foredragsaften

 

Natteravnene Tilst siger tak for en forrygende aften den 26. september, da foredrag med Anna Lynge fra Girltalk.dk og skuespilleren Peter Mygind trak knap 120 tilhørere til. Aftenen blev ikke mindst en succes fordi Børns Vilkår, Red Barnet og Børns Voksenvenner støttede op om arrangementet og hjalp til med at informere om frivilligt arbejde i pausen.

 

Natteravnene Tilst siger naturligvis også tak til de mange tilhørere, der valgte at bruge en regnfuld mandag aften på at høre to spændende foredrag.

 

 

Du skal ikke være psykolog for at hjælpe en person der har det svært

 

Det er små ting der skal til for at hjælpe en person, der har det

svært, mener Anna Lynge fra Girltalk.dk

 

- Hver femte pige skærer i sig selv...

- Hver tiende time er der en pige i Danmark der tager en overdosis af piller.

 

Med disse deprimerende tal lagde psykolog Anna Lynge ud, da hun holdt foredrag i Tilst mandag den 26. september. Baggrunden for foredraget var hendes egne erfaringer, dels med mobning og dels som initiativtager til Girltalk.dk, hvor frivillige hvert år hjælper omkring 7000 piger og unge kvinder.

 

Anna Lynges pointe var, at det meget ofte er små ting, der skal til for at hjælpe en person, der har det svært.

- På Girltalk.dk oplever vi at de unge bare gerne vil have en der lytter til dem, og som de kan tale med om deres liv og deres problemer. Det er fuldstændig ligegyldigt for dem, om du er psykolog, for det handler om at tage dem alvorligt. Pointen er, at hvis vi lytter til en person, der har det svært og tager hans eller hendes problemer alvorligt, så hjælper vi. Bare det at tage øjenkontakt og smile til en person, der har det svært, kan betyde en enorm forskel og ændre hendes liv, sagde hun.

 

Hun påpegede samtidig at det ikke er muligt at ”redde” andre mennesker, hvis de ikke selv gør en indsats.

- Jeg plejer at sige, at der kan være sket ting i vores liv, som gør det svært og som vi kan være vrede over eller føle os svigtet over. Men det er os selv, der har ansvar for at rydde op i vores liv og komme videre. Andre kan lytte og hjælpe os på vej, men vi skal selv gøre en indsats for at komme videre.

 

 

 

- Vi skal være der, når lokummet brænder

Forældre og andre voksne har et ansvar for at hjælpe unge i problemer, sagde Peter Mygind ved foredrag i Tilst.

 

- Vi skal ikke spille supermænd, men vi skal gøre det rigtige og gribe ind på den måde som vi kan.

Sådan sagde skuespilleren Peter Mygind, da han holdt foredrag i Tilst ved en foredragsaften arrangeret af Natteravnene Tilst.

Dermed appellerede han til at både unge og voksne griber, ind når de ser andre mennesker blive udsat for mobning, overfald eller andet, der helt åbenlyst er forkert. Hans baggrund for udmeldingen var to overfald på sin teenagesøn, der måtte se adskillige voksne passere forbi uden at gribe ind, mens han blev udsat for slag, spark og ydmygende tilråb.

- Det interesserer mig at vi jo ret ofte er gode til at fornemme, at der er noget galt, men de fleste af os gør ikke noget og griber ikke ind. Vi skal lære vores børn at kende forskel på rigtigt og forkert og den bedste måde at lære dem det på, er ved at være forbilleder. Vi kan ikke forlange noget af vores børn, som vi ikke selv efterlever, sagde Peter Mygind, der fortsatte.

- Vi skal ikke forlange af vores børn at de stiller sig ind midt i et slagsmål og forsøger at stoppe det. Men de skal gøre det som er muligt, nemlig at tilkalde politiet eller få fat i nogle voksne, der kan gribe ind, sagde han.

 

Peter Mygind opfordrede både unge og deres forældre til at være der for teenagere og unge i omgangskredsen.

- Vi skal være der for vores børn og deres venner, når lokummet brænder. Vores vigtigste opgave som forældre er at mærke efter om vores børn har det godt og spørge ind til deres liv, så vi kan være der for dem, hvis de ikke har det godt. På den måde lærer vi også vores børn at interessere sig for deres venners liv, pointerede han.